Ο τρόπος της φύσης [Janet McCloud]

Η Janet McCloud γεννήθηκε το 1934 στη ρεζέρβα των Tulalip, στην πολιτεία Washington. Είναι απόγονος της οικογένειας του αρχηγού Σηάτλ. “Tulalip” σημαίνει  «άνθρωποι που ψαρεύουν»  και οι μύθοι τους συνδέονται με το σολομό. Η Janet McCloud δραστηριοποιήθηκε στους αγώνες των ιθαγενών για το δικαίωμα αλιείας με τον παραδοσιακό τρόπο. Σε μια συνάντηση, άκουσε για πρώτη φορά τους Hopi να τραγουδούν το τραγούδι της Δημιουργίας και έκτοτε έμαθε τις αυτόχθονες παραδόσεις παρακολουθώντας όλες τις συναντήσεις των παραδοσιακών πρεσβύτερων.

          Ο γνήσιος αμερικάνικος τρόπος ζωής δεν έχει τις ρίζες του στο 1492 ή στο 1776, παρ’ όλο που αυτή είναι η πιο δημοφιλής αλλά λανθασμένη αντίληψη που επικρατεί σήμερα, ούτε προέρχεται από τους γηγενείς Αμερικάνους(που σήμερα λέγονται Ινδιάνοι). Ίσως η ρίζα του να πηγάζει από τον Δημιουργό όλης της Δημιουργίας που προγραμμάτισε τις μορφές ζωής για όλα τα πλάσματα. Η μορφή ζωής για τα πλάσματα με τα δύο πόδια(που σήμερα λέγονται άνθρωποι) δεν έχει προσδιοριστεί τόσο αυστηρά όσο για τα πλάσματα με τα τέσσερα πόδια – τουλάχιστον για εκείνα που κατοικούν τον πλανήτη γνωστό σε μας ως Μάνα Γη. Τα δίποδα ήταν ελεύθερα να ακολουθήσουν το φυσικό πνευματικό τρόπο ή να οργανωθούν σε ένα ανθρωπογενές μονοπάτι ζωής. Αν κάποιος ακολουθούσε τον φυσικό πνευματικό τρόπο, λάμβανε την υπόσχεση για αιώνια ζωή. το φτιαγμένο από τους ανθρώπους μονοπάτι οδηγεί μόνο στο θάνατο και την καταστροφή.

            Σήμερα, στη γη που λέγεται Αμερική, ο φυσικός και πνευματικός (ή γνήσια αμερικάνικος) τρόπος ζωής καλύπτεται σχεδόν συνολικά από τον ανθρωπογενή τρόπο της μη-ζωής. Είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τον φυσικό από τον ανθρωπογενή τρόπο. Οι νόμοι της φύσης που κυβερνούν τον φυσικό τρόπο είναι ζωντανοί νόμοι που λειτουργούν από μόνοι τους. Οι ανθρώπινοι νόμοι(ή νομικοί) είναι νωθρά πράγματα, που η δύναμη τους προέρχεται από τους αστυνόμους, τους στρατούς και την κατήχηση. (Η Μάνα Γη δεν υπόκειται στο νομικό κόσμο παρόλο που μπορεί να κακοποιηθεί από τα ανθρώπινα όντα – όπως επίσης και τα άλλα όντα που ζουν στη Μάνα Γη δεν υπόκεινται ούτε αυτά στο νομικό σύστημα και τους νόμους του, παρόλο που μπορούν να καταστραφούν ή να κρατηθούν αιχμάλωτα.) Ωστόσο τα ανθρώπινα πλάσματα σε φυσική κατάσταση έχουν την ελευθερία να διαλέξουν πιο μονοπάτι θέλουν να ακολουθήσουν. Οι άνθρωποι όμως δεν διατηρούν αυτήν την ελευθερία υπό το νομικό σύστημα για τον κόσμο των Ηνωμένων Πολιτειών που επιβάλλουν τον έλεγχό τους σε όλα τα ανθρώπινα πλάσματα που ζουν σε αυτή τη γη είτε το θέλουν είτε όχι. Και κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά με την υποχρεωτική εκπαίδευση που είναι κατηχητική στο περιεχόμενο και αυστηρά εθνοκεντρική στη φύση της.

            Η αυστηρή στενή ματιά του κόσμου από το δόγμα του νομικού συστήματος είναι η μόνη επιτρεπτή διδακτέα ύλη στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομικού κόσμου. Κάθε διαφορετική άποψη του κόσμου, είτε πολιτικής είτε θρησκευτικής φύσης, τους φαίνεται απειλητική και ανατρεπτική ή εικονοκλαστική. Έτσι βλέπουμε ότι ο λεγόμενος γνήσιος αμερικάνικος τρόπος δεν διδάσκεται στις σημερινές σχολικές αίθουσες.

            Είναι καλύτερο για το ανθρώπινο ον να είναι σε ειρηνική αρμονική σχέση με το φυσικό κόσμο και τους φυσικούς νόμους από το να τους καταπατά. Ο καταπατητής δεν θα βρει ασυλία από αυτούς τους νόμους και θα πρέπει να πληρώσει όλη την τιμωρία. (Όμως υπάρχει τρόπος ή τρύπα για εκείνον που είναι άξιος να υπερβεί αυτούς τους φυσικούς νόμους, όπως τα κανό από πέτρα μπορούν να επιπλεύσουν με ευκολία στο νερό. Ο άξιος βρίσκεται σε άμεση σχέση με τον πνευματικό κόσμο και τους πνευματικούς νόμους που είναι πάνω από το φυσικό κόσμο και τους νόμους του.)

            Το να είσαι σε πόλεμο με το φυσικό κόσμο και να παραβιάζεις τους φυσικούς νόμους, όπως γίνεται σήμερα, ταυτίζεται με το να είσαι σε πόλεμο με τον εαυτό σου – καθώς οι άνθρωποι είναι κομμάτι του φυσικού κόσμου και γι’ αυτό υποκείμενοι στους νόμους του. Και η ειρήνη που ψάχνουν πάντα θα ξεφεύγει από αυτούς τους παραβάτες – ακόμα και στο θάνατο δεν θα βρουν την ειρήνη που ουσιαστικά ψάχνουν.

            Πριν το 1492 και το 1776 οι αυθεντικοί κάτοικοι αυτής της γης, που τώρα λέγεται  Βόρεια Αμερική, γνώριζαν και ακολουθούσαν το φυσικό κόσμο και υπάκουαν στους φυσικούς νόμους και η πλειοψηφία ακολουθούσε το μονοπάτι της φύσης. Οι πρεσβύτεροι δίδασκαν στα παιδιά την αρχαία γνώση τους με τις ιστορίες που αφηγούνταν γύρω από τη φωτιά τη νύχτα. Όταν το παιδί φυσικά έφτανε στην ηλικία της ενηλικίωσης, στελλόταν έξω στις ερημιές για να βρει τη θέση του στον φυσικό και στον πνευματικό κόσμο. Οι περισσότερες φυλές είχαν έναν ειδικό τόπο στην ερημιά που ήταν απείραχτος από τους ανθρώπους, ένα πνευματικό καταφύγιο. Η απομόνωση, η προσευχή, η νηστεία, τα ατμόλουτρα στον ιδρώτα και οι τελετουργίες ήταν λίγες από τις πιο γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιούνταν. Οι προφορικές οδηγίες μπορούσαν μόνο να εξιστορήσουν ότι για καθέναν υπήρχε τρόπος να καλύψει τη σωστή του θέση στο φυσικό κόσμο, αλλά καθένας πρέπει να ανακαλύψει αυτόν τον τρόπο και αυτή τη θέση μόνος του. Έτσι εκείνο τον καιρό σε αυτή τη γη ολόκληρες φυλές ήταν φωτισμένες και υπήρχαν πολλοί που με τη θέληση τους ακολουθούσαν το σχέδιο ζωής του Δημιουργού για τους ανθρώπους. Τότε η αισθανόμενη επιρροή του Μεγάλου Πνεύματος σε αυτή τη γη ήταν μεγάλη. Σήμερα από όλα τα πολυάριθμα πλήθη που κατοικούν σε αυτή τη γη, λίγοι είναι εκείνοι που θα γνωρίσουν και θα ζήσουν το γνήσιο αμερικάνικο τρόπο ζωής.  

            Εκείνες τις παλιές μέρες η Μάνα Γη ήταν μια γνωστή δύναμη στα παιδιά της, και μετέδιδε τη σοφία της σε αυτά. Την αγαπούσαν και τους αγαπούσε. Και τότε μια σκοτεινή μέρα το 1492 ένα σύννεφο σκέπασε αυτή τη γη και η Μάνα Γη αρρώστησε. Ένα υλιστικό μικρόβιο ήρθε στις ανατολικές ακτές της από ένα άτομο με το όνομα Κολόμβος. Σήμερα το κάποτε όμορφο και υγιές σώμα της καλύπτεται από τεράστιες πληγές με πύον που λέγονται πόλεις, στις οποίες κατοικούν τεράστιες μάζες παρασίτων που λέγονται πολίτες. Συλλογιστείτε τον τρόπο ζωής τους που θεωρούν ότι είναι υψηλός πολιτισμός. Χύνουν τις ακαθαρσίες τους στις αρτηρίες της Μάνας Γης και μολύνουν αυτό το ζωτικό εξαγνιστικό υγρό που ονομάζουν νερό. Σήμερα υπάρχουν σκαμμένες τρύπες στην καρδιά της, που αποσπούν την μεταλλική της ουσία, στην περιοχή που λέγεται Τέσσερις  Γωνιές. Συνεχίζουν αυτή την καταστροφική ασχολία παρά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις των Hopi που ξέρουν τις τρομερές συνέπειες αυτών των καταστρεπτικών ενεργειών. (Αν αυτοί οι ψευτο-επιστήμονες προκαλέσουν στη Μάνα Γη καρδιακή προσβολή, μπορούν να της μεταφυτέψουν άλλη καρδιά;) Τα δηλητηριώδη αέρια και ο καπνός από τα διαβολικά δημιουργήματα τους (που σχεδιάστηκαν για να καταστρέφουν τη ζωή) φτάνουν στον Πατέρα Ουρανό που κλαίει για τον πόνο της γυναίκας τους – και πολλές καταστροφικές πλημμύρες  λαμβάνουν χώρα. Ίσως αυτοί που αυτοαποκαλούνται πολίτες να είναι, στην πραγματικότητα για το φυσικό κόσμο, λευκά κύτταρα της Μάνας Γης – κι αν είναι έτσι, μπορεί να είναι καρκινογόνα. Και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι το αίτιο του προβλήματος αλλά απλά συμπτώματα. Ίσως η αγαπημένη μας Μάνα Γη να έχει καρκίνο και τα λευκά κύτταρα, εσκεμμένα ή μη, να είναι οι καταστροφείς της. Αν όμως η Μάνα Γη μας πεθάνει, θα πεθάνουμε μαζί της, εκτός κι αν έρθει βοήθεια από ψηλά. Και καλύτερα να βιαστούν όλοι γιατί η αρρώστια είναι σε διαδικασία μετάδοσης στη Γιαγιά Σελήνη.            

            Ακόμα και πολλά, και σε μερικές περιπτώσεις όλα, από τα καφέ, μαύρα, κίτρινα και κόκκινα κύτταρα ακολουθούν σήμερα το σχέδιο μη-ζωής των λευκών κυττάρων, παρεκκλίνοντας από το σωστό μονοπάτι. Πολλά από τα κόκκινα παιδιά που ήξεραν και αγαπούσαν τη Μάνα Γη τους σήμερα ζουν σε αυτές τις πόλεις και δεν ξέρουν πια είναι η μάνα τους πια. Η κατάσταση τους δεν είναι δικό τους λάθος και γι’ αυτό δεν είναι υπαίτιοι. Οι πρόγονοι μας πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τη λευκή κοινωνία σε μικρά κομμάτια γης που λέγονται ρεζέρβες. Τα παιδιά τους τα πήραν με τη βία μακριά τους και τα έστειλαν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους γονείς τους σε ιεραποστολικά οικοτροφεία χειρονακτικής εργασίας. Τα κακομεταχειρίστηκαν σωματικά, ψυχικά και πνευματικά – πολλές χιλιάδες αρρώστησαν και πέθαναν. Όσοι στάθηκαν αρκετά τυχεροί να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους είχαν αρρωστήσει ψυχικά και πνευματικά. Τους μάθανε μόνο αυτά που η λευκή κοινωνία ήθελε να μάθουν και τίποτα άλλο. Έτσι τα κόκκινα παιδιά είναι σήμερα χαμένα και σε σύγχυση.

            Σήμερα πολλοί νέοι λευκοί από αυτή τη γη και από την Ευρώπη αρχίζουν ολοένα και να αντιλαμβάνονται ότι κάτι πάει στραβά με τον τρόπο που ζουν. Για κάποιους φτάνει μια πολιτική θεωρεία, το μόνο που θέλουν είναι να ρίξουν το υπάρχον σύστημα και να το αντικαταστήσουν με ένα άλλο, αλλά αυτή τη φορά με τους ίδιους από πάνω.

            Λίγοι που δεν ενδιαφέρονται για πολιτική εξουσία ψάχνουν το φυσικό τρόπο ζωής. Ιδανικά, πολλοί από αυτούς που ψάχνουν ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις σε Ινδιάνικες ρεζέρβες ψάχνοντας αυτή τη γνώση. Πολλοί ρομαντικά ονειρεύονται να ελευθερώσουν τα κόκκινα αδέρφια και αδερφές τους, αλλά δεν μπορούν να ελευθερώσουν τους εαυτούς τους. Κάποιοι περιμένουν να βρουν τους ινδιάνους ακόμα σε σκηνές και να απολαμβάνουν την ήρεμη ειρηνική ζωή που ζούσαν κάποτε οι πρόγονοι τους. Ωστόσο, είναι καλοπροαίρετοι και εάν είχαν έρθει εκείνοι στις ακτές μας στην αρχή, ίσως σήμερα να λέγαμε μια διαφορετική ιστορία.

            Αλλά το γεγονός είναι ότι οι πεινασμένοι και άπληστοι που πρωτοήρθαν εδώ έχουν σχεδόν ολοκληρωτικά καταστρέψει το γνήσιο αμερικάνικο τρόπο ζωής. Πλούτισαν και δυνάμωσαν καταστρέφοντας και καταδυναστεύοντας. Είπαν στους προγόνους μας ότι έψαχναν ελευθερία θρησκευτικής έκφρασης. Και οι πρόγονοί μας τους καλωσόρισαν, τους τάισαν και τους στέγασαν σαν αδελφούς, τους έμαθαν να κυνηγούν και να ψαρεύουν, τους έδωσαν νέες τροφές και τους έμαθαν πώς να τις καλλιεργούν, τους βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Γρήγορα έγιναν δυνατοί και άρχισαν να επιδεικνύουν στους προγόνους μας τη δική τους έκφραση θρησκευτικής ελευθερίας. Ολόκληρες ειρηνικές φυλές κατακρεουργήθηκαν έως εξαφάνισης. Το υλιστικό πνευματικό μικρόβιο δυνάμωσε από το αίμα των σφαγμένων αθώων και διέδωσε το σκοτεινό του νέφος σε όλη τη γη. Είπαν στους προγόνους μας, που τους αποκάλεσαν ειδωλολάτρες, ότι ο θρησκευτικός τους αρχηγός, με το όνομα Χριστός, πέθανε για τις αμαρτίες τους και γι’ αυτό μπορούσαν να σκοτώνουν και να κλέβουν με ασυλία, χωρίς τιμωρία. Ο Χριστός είχε πληρώσει όλα τα χρέη τους, όσο μεγάλος και αν ήταν ο λογαριασμός τους.

            Και έτσι συνεχίστηκε έως σήμερα. Το υλιστικό πνευματικό μικρόβιο διαδίδεται και μεγαλώνει. Η καταδυναστευτική δύναμη που ακόμα χρησιμοποιείται ενάντια στα κόκκινα παιδιά και τα κάνει να σωπάσουν και να μην αποτολμήσουν να ακολουθήσουν ανοιχτά τον γνήσιο αμερικάνικο(ή φυσικό) τρόπο ζωής. Τα κόκκινα παιδιά που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου χρησιμοποιούνται ως όργανα καταστροφής του ίδιου τους του λαού που παραμένει προσκολλημένος στον τρόπο της φύσης. Τους βάζουν αυτούς σε θέσεις εξουσίας στο νομικό σύστημα για τον κόσμο. Τους έχουν μάθει για τον ινδιάνικο τρόπο ζωής και επειδή είναι ανασφαλείς και συγχυσμένοι αφήνουν τους εαυτούς τους να χρησιμοποιούνται.

            Αλλά ο γνήσιος αμερικάνικος τρόπος ζωής δεν έχει καταστραφεί, σκιάζεται καθώς είναι το σχέδιο ζωής για τους ανθρώπους που έδωσε ο Δημιουργός και κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά ό,τι είναι φυσικό και πνευματικό – μπορούν μόνο να καταστρέψουν τους ίδιους.

            Εν μέσω των κακόφωνων κραυγών των ατελείωτων θεωριών του λευκού, μεταδίδεται ένα αληθινό μήνυμα σε εκείνους που έχουν αυτιά να ακούσουν. Αυτό το μήνυμα έρχεται από τους Hopi και άλλα φυσικά αυτόχθονα έθνη, που ακόμα περπατούν στο μονοπάτι της ζωής που έδωσε ο Δημιουργός. Προσεκτικά φύλαξαν και προστάτεψαν αυτή την αρχαία γνώση και τις οδηγίες. Γενναιόδωρα μοιράζονται κομμάτι αυτής της γνώσης με φυλές και κόκκινους που έχουν χάσει τη γνώση τους. Το μήνυμα τους ενέπνευσε το κίνημα αναγέννησης των κόκκινων. Οι πρώτες αντιδράσεις αυτών που αρχίζουν να ξυπνούν είναι η λύπη και ο θυμός – σκέφτονται με λύπη πόσο θα πρέπει να υπέφεραν οι πρόγονοι τους – είναι φυσικό που ένιωσαν μίσος και έγιναν εκδικητικοί. Ενώνονται με άλλους που ξυπνούν και οι πράξεις τους είναι συχνά βίαιες – που είναι και αυτό φυσικό – ο θυμός και η οργή τους δικαιολογούνται. Αναζωπυρώνουν τις φωτιές της κάθαρσης και αρχίζουν  να καθαρίζουν όλο τους το σύστημα από τη διαφθορά του. Απαντούν στις απαλές φωνές που τους ωθούν να γυρίσουν στο μονοπάτι που έδωσε ο Δημιουργός, προτού παγιδευτούν στην καταστροφική δίνη που έρχεται με γρήγορους ρυθμούς πάνω μας.

            Οι Hopi λένε ότι η παρέκκλιση από το σχέδιο ζωής του Δημιουργού για τους ανθρώπους οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο και αυτό που περιμένει αυτούς τους άτυχους είναι η παραφροσύνη, ο εκφυλισμός, ο θάνατος και η τελική καταστροφή. Όταν κάποιος εσκεμμένα ή περιφρονητικά παραβιάζει αυτούς τους φυσικούς και πνευματικούς νόμους, καταστρέφει μόνο τον εαυτό του. Για κανένα ανθρώπινο ον από κάθε ράτσα ή θρησκεία ή φυσική ρίζα, δεν χαρίστηκε ασυλία για να παραβιάζει αυτούς τους νόμους όσο υψηλά κι αν έχει αυτοεξυψωθεί. (Μόνο λίγοι έρχονται από ψηλά από καιρό σε καιρό για να μας διδάξουν.) Πάρα πολλοί άνθρωποι περπατούν στο σκοτάδι σήμερα, επειδή έχουν ψυχολογικά απομακρυνθεί από το φυσικό και τον πνευματικό κόσμο από τις διαβολικές μεθόδους που βρίσκει το νομικό σύστημα για τον κόσμο προκειμένου να τους σκλαβώσει.

            Ίσως είναι ήδη πολύ αργά για να αναχαιτιστεί το κύμα καταστροφής που απειλεί να κατακλείσει όλη τη ζωή που κατοικεί στη Μάνα Γη. Τα σημάδια του εκφυλισμού είναι πολλά. Όλοι θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι η Μάνα Γη είναι ένα ζωντανό ιερό ον. Είμαστε μαθητές και η ζωή μπορεί να είναι ο μεγάλος δάσκαλος, αν είμαστε πρόθυμοι να μάθουμε.

 

 

Το κείμενο αυτό βρέθηκε στο περιοδικό «pogrom, δελτίο πληροφόρησης για τους αυτόχθονες λαούς, τεύχος 5ο – Απρίλιος 2001»